Българският транспортен бранш се обединява и издига Николай Рашков за кандидат за евродепутат. Подобно обединение на цял сектор от икономиката ни се случва за първи път,  целта е транспортният бранш да има свой представител в Брюксел, който да защитава пряко интересите на превозвачите и на българската икономика, уточняват от бранша

Николай Рашков е представител на Съюза на международните превозвачи в Брюксел и член на Експертната група за транспорт към Европейската комисия. В нея влизат представители на различни министерства на страните членки, както и експерти от транспортната индустрия, а целта е да се изгради общ подход за правоприлагане на законодателство в сектора.

Освен най-младият представител и единствен експерт от България, за последните две години работата на Рашков допринесе значително да се облекчат разпоредбите, въведени с „Пакет Мобилност I“, посочват от транспортния бранш.

Рашков е и част от ръководството на EuroSpeed, една от бързо растящите и иновативни логистични компании в България, както и двигател на най-мащабния български проект за развитие на детски баскетбол за последните години – Sofia Eagles Basketball, зад който застана звездата на родния баскетбол Александър Везенков.

Николай Рашков е включен в листата за избор на Евродепутати от гражданската квота на ГЕРБ.

„Не сме разговаряли с никоя друга партия, защото за последните години ГЕРБ са с най-сериозни постижения в областта на транспорта в Брюксел и сега е дошъл моментът да се надгражда и развива. Именно тук виждам своята роля, като човек, познаващ бизнеса отвътре. Освен това за изминалите две години се запознах и с работата и процесите в Европарламента, бидейки част от експертната група за транспорт“, споделя Николай Рашков.
Източник: manager.bg