Парламентът в Дания удобри закон, който теоретично ще позволи на полицията да продава камиони, които са ползвани като средство за безразсъдно шофиране.
Според авторитетно транспортно списание , новият закон позволява на полицията да конфискува превозно средство и да го продаде на търг, без значение дали водачът е собственик на превозното средство или не. Правилото се прилага за всички превозни средства – автомобили, камиони и бусове.
Действията, които ще се считат за безразсъдно шофиране за шофиране в нетрезво състояние и шофиране с над 200 км/ час.
 
Министърът на транспортна на Дания коментира законодателството, като каза, че очаква новите правила да засегнат в по-голяма степен бусовете, отколкото камионите.
Според него е почти невъзможно един камион да шофира с двойна на позволената скорост по магистралите, но не е изключено шофьори на камиони да шофират в нетрезво състояние. Според него рискът е по-голям за бусовете, тъй като те не са оборудвани с ограничител за скоростта. Отговорността за следене на скоростта се пада върху управителя на фирмата, който е длъжен да следи за действията на своите подчинени. Ако управителят е предприел всички мерки, за да не допусне безразсъдно шофиране, превозното средство може да бъде задържано, но не и продадено на търг, но все пак това ще се реши от съда.
 
Според законът може да се продаде на търг само конфискуваният камион, но не и ремаркето, нито стоката в него.
Ако шофьор бъде заловен да шофира безразсъдно го грози наказание от отнемане на свидетелството за управление на моторно превозно средство за срок от 3 години.