13445514_1757946517776297_1082810669451708572_nИнформираме Ви, че днес беше внесено писмо от Генералния секретар на UETR до комисаря по транспортa към Европейската комисия г-жа Виолета Булц.

В писмото се настоява да се отложи влизането в сила на новия френски закон, като се изтъкват административните и финансови тежести, които транспортните компании ще бъдат принудени да понесат от действието на закона, както и че приемането му е сериозна пречка за свободното движение на стоки, услуги и работници в рамките на Европейския съюз.

Официалният текст на писмото може да видите по-долу:

 

 

 

 

 

ЕВРОПЕЙСКА АСОЦИАЦИЯ ЗА АВТОМОБИЛЕН ПРЕВОЗ

Европейска комисия
на вниманието на г-жа Виолета Булц
Комисар по транспорта
Ветштраат 200
1049 Брюксел

Уважаема госпожо Булц,

Относно: приложението на френската минимална работна заплата – необходимост от отлагане

Като UETR, бихме желали да привлечем вниманието Ви върху проблемите, които нашите членове срещат, във връзка с приложението на френската минимална работна заплата.

Ние сме запознати с факта, че Европейската комисия е стартирала процедура по инфринджмънт срещу Франция, но това не разрешава проблемите в краткосрочен план. Остават 2 дни до началото на влизане в сила на новия френски закон, а все още удостоверението, което трябва да бъде на борда на превозните средства към 1 юли, не е налично.

Много въпроси, зададени до френското правителство, остават без отговор.

Невъзможно е да се назначи представител във Франция за толкова кратък период от време и това коства много средства.

Необходимо е отлагане на действието на френския закон, за да се даде време на нашите превозвачи да се подготвят подходящо за тези нови френски национални правила. Изискваме настоятелно от Вас да вземете мерки, с които да принудите Франция да отложи влизането в сила на закона за няколко месеца.

Френското законодателство създава тромава административна процедура за чуждестранните транспортни компании. Тази протекционистична френска мярка налага прекалено висока административна тежест за чуждестранните фирми, което може да се разглежда като сериозна пречка за свободното движение на стоки и услуги и свободното движение на работници.

Очакваме с нетърпение незабавния Ви отговор,

С уважение,
Лоде Феркиндерен
Генерален секретар на UETR