Уважаеми членове,

Уведомяваме Ви, че в събота, 30 юли 2016 г. се очаква забавяне на трафика в Словения – Любляна, както и региона Горенска, поради церемония на руската капелна църква (Кранска гора, Вършич)

Превозвачите се съветват да не планират пътувания в региона Горенска и Любляна на споменатата дата. Въпреки това, ако наистина Ви се налага да пътувате на този ден, предварително планирайте маршрута си и се подгответе за възможно забавяне.

Препоръчваме да избягвате пътуването през тунела „Караванке” на магистрала А2 между Словения и Австрия, тъй като тунелът ще бъде затворен в двете посоки на въпросната дата. Също така, очаква се да има забавяне в трафика и по паралелни или обходни маршрути.

Съветваме пътуващите от Западна и Северна Европа към Република Хърватия да поемат маршрута през Италия; пътуващите в противоположната посока следва да поемат маршрута през Италия или през Любляна и Марибор към Грац, Австрия.

Препоръчваме на тези от вас, които се връщат към посока Север, да поемат по споменатата италианска магистрала или магистрала А1- Копер- Любляна към Любляна (А2/А1) и да продължат по А1 към Марибор и Грац.

На водачите, идващи от Далмация, Република Хърватия, А3 и пътуващи към Австрия, се препоръчва да ползват хърватската А4, унгарската М7 и словенската А5 към Марибор и след това до Австрия. Алтернативно, те могат да поемат по магистрала А2 в региона Доленска (Обреже –Любляна). От Любляна могат да продължат към Постойна по магистрала А1 и след това да шофират през Италия към Австрия или да поемат по източния околовръстен път около Любляна (А1) към Марибор и Грац.

Водачите могат, също така, да получат информация за затваряне на пътища в уебсайта на информационния център за трафик: www.promet.si.

ilublqnas