Немското правителство изгради уебсайт с интерактивна карта, на която се проектират всички ремонтни дейност по магистралите в реално време. С това приложение, превозвачите и спедиторите ще могат да планират своите маршрути, за да избегнат трафика.
Интерактивната карта, която можете да откриете на www.baustellen-check.de , е създадена в рамките на програмата „Профунд“ на немското министерство на транспорта. Уебсайтът е изграден със съдействието на федералната пътна агенция ( БАСТ) , за да помогне на шофьорите да избегнат доколкото е възможно пътните участъци в ремонт.
Очаква се програмата не само да спести време на шофьорите, но и да има позитивно въздействие върху сигурността по пътищата. Както знаем, ремонтни дейности се извършват на много места по магистралите в Германия и почти всеки ден са причина за инциденти ( Много често превозни средства , които се движат с висока скорост се сблъскват със спрели в задръствания превозни средства, преди да успеят да намалят).
Щефан Билгер, транспортният министър, се надява че интерактивният уебсайт ще облекчи трафика по най-чувствителните маршрути и ще облекчи условията за работа на шофьорите.