По информация на посолството на Република България в Атина земеделските производители в Гърция изразяват несъгласието си с политиката на правителството и вече засилват мобилизацията си, като първите блокади са изградени в Кардица и по-специално на кръстовището “Делта” по националния път Е-65.
Вече има повече от 300 селскостопански машини, а през следващите няколко дни фермерите от Флорина до Крит се очаква да организират блокади на 14 точки в цялата страна.

Конкретно:
– В сряда (24 януари) фермерите от Трикала (Мегалохори) и Магнисияизлизат на пътен възел Аерино;
– В четвъртък 25 януари, в Лариса (пътен възел Platykampos), в Иматия (Kouloura) и в Месиния (станция Месиния).
– В петък 26 януаринамоста на Арта излизат земеделци от областите Арта и Превеза, докато в Ханя ще се проведе събиране в 12 часа на обяд на общинския пазар.
– Събота 27 януари, на Aitoloakarnania (пътен възел Сикиа и Ермицасна пътя Агринио – Месолонги).
– Неделя 28 януари, в Евритания (моста на Аграфиоти,Крионери) и в Козани (на моста Сервион).
– Понеделник 29 януари, във Флорина (Аминдео) и във Фтиотида (Пътните възли Антили и Домокос).
В четвъртък следобед се очаква постепенно да изкарат тракторите по пътищата, за да установят блокади и да се съсредоточат върху земеделското изложение Агротика в Солун на 3 февруари. Призовават се земеделците да се мобилизират и да участват масово по време на изложението в Солун.

Посолството в Атина продължава да следи обстановката със земеделските блокади и при промяна ще информираме своевременно.