Уважаеми колеги,

Имаме удовоствието да ви съобщим, че на фирмите, упражняващи дейност по международен автомобилен превоз на товари, вече е осигурен безплатен достъп до Митница Пловдив.

Както всички сте запознати, транспортните фирми трябваше да преминават през частния парцел на фирма “Митнически терминал ЕООД”, като за камион плащаха по 31 лева.

Благодарение на усилията на ръководството на Съюза на международните превозвачи и всички Вас, от днес вече няма да се заплаща такава такса, тъй като е осигурен директен и свободен достъп до държавното учреждение.

Господин Йордан Арабаджиев – изпълнителен директор на Съюза на международните превозвачи коментира новината така: “Постигнахме една малка победа. Проблемът с таксите висеше цели 12 години. Сега вече имаме директен и безплатен достъп до държавното учреждение. Това ще спести на превозваческия бизнес 1 млн лева годишно”.

Точно преди месец заявихме нашите искания, което ускори процеса по изграждането на новите вход и изход към митницата.

Препоръчваме на членовете на Съюза да уведомят своите водачи да преминават през обозначените места за вход и изход, като ги информираме, че вече достъпът до учреждението е свободен и не следва да заплащат такси за преминаване.

 

MITN3n