На 25 ноември 2017 г. в Гранд Хотел Пловдив се проведе Общо събрание на Съюза на международните превозвачи.
В препълнената зала се обсъждаха последните предложения за законодателни промени от ЕК и по – специално предвижданите промени в пакет „Мобилност” на Европейската комисия.
На срещата присъстваха представители от над 400 транспортни фирми членове на сдружението.

На срещата присъства заместник – министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията г-н Ангел Попов, изпълнителният директор на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация” г-н Красимир Сребров, кметът на община Петрич г-н Димитър Бръчков и г-н Христо Христов – член на УС на Конфедерацията на индустриалците и работодателите в България (КРИБ) и председател на транспортния комитет към КРИБ.
Председателят на УС на Съюза на международните превозвачи Ангел Траков и изпълнителният директор Йордан Арабаджиев засегнаха теми, изключително важни за транспортния сектор в България и ЕС.

Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията в лицето на заместник – министър Попов участва активно в дискусията и обсъждаха проблемите на превозвачите.

През последните няколко години Съюзът на международните превозвачи затвърди позицията на най-голямата браншова организация в сферата на автомобилния транспорт в страната.