smpСъюзът на международните превозвачи започна протестни действия по повод на неосигурен свободен достъп до митница “Пловдив”.

Десетки собственици на транспортни компании се събраха рано тази сутрин пред митница “Пловдив”с искане да бъде осигурен директен и свободен достъп до зоните за контрол на митницата.

Проблемът датира от много години и въпреки множеството сигнали и срещи, проведени с ръководството на Агенция “Митници”, резултат до този момент няма.

Управителният съвет на Съюза на междунардоните превозвачи предостави едномесечен срок на Агенцията за отстраняване на проблема, ако в дадения срок няма решение, протестите ще продължат.

Съюзът предложи и конкретно решение  на ръководството на Агенция “Митници”, а именно да бъде изграден нов вход през терен на митницата, а изходът да бъде към Кукленско шосе.

Чрез нашата открита реакция към така създалата се ситуация целим пълно постигане на исканията на превозвачите и в крайна сметка да бъде осъществена целта ни, а именно защита правта и законните интерси на фирмите, упражняващи дейност по международен превоз на стоки.