На 01.11.2022 г. бе проведена среща между вицепремиерът по икономическите политики и министър на транспорта и съобщенията Христо Алексиев след среща с министъра на транспорта и инфраструктурата на Република Турция Адил Караисмаилоглу, това съобщава пресцентърът на министър Алексиев.

Министър Алексиев съобщи, че до 2-3 месеца ще приключи изграждането на две нови ленти за хладилни камиони при пункта Капитан Андреево, което също ще облекчи преминаването на тежкотоварни автомобили, и каза още:

„След Ковид кризата и възстановяването на световната икономика, както и в резултат на войната в Украйна, всички товарни и логистични потоци се насочиха по направлението в нашия регион. В тази връзка, с турския ми колега се обединихме, че трябва да работим много по-сериозно за развитие на алтернативите, свързани с железопътния и водния транспорт“.

В изявлението стана ясно още, че  за 10-те месеца на 2022 г. в митниците на Капитан Андреево и Лесово са обработени над 100 00 товарни автомобила повече, спрямо същия период на миналата година.

Информация: пресцентър на МТС