От 22 до 23 ноември в Истанбул, Република Турция председателят на УС на Съюз на международните превозвачи г-н Ангел Траков,  изпълнителният директор г-н Йордан Арабаджиев и адвокат д-р Мадлен Кавръкова взеха участие в Общото събрание на Съюза на сдруженията в автомобилния транспорт в региона BSEC (BSEC-URTA), както и участие в Международния транспортен форум „Черно море” 2016, организиран от Съюза на сдруженията в автомобилния транспорт в региона на BSEC (BSEC-URTA) в партньорство с IRU, Арабския съюз за сухопътен транспорт и Съюза на камарите в търговията и обменя на стоки на Република Турция (TOBB).

Събитието обедини на едно място представители на високо ниво на страните членки на BSEC, свързаните с BSEC организации и партньорите в секторния диалог, както и тези от Организацията за икономическо сътрудничество (ECO) и Лига на арабските държави (LAS) и международната бизнес общност, по-специално транспортната индустрия. Подчерта се ролята на автомобилния транспорт в производствената търговия, която допринася за успешно икономическо сътрудничество и просперитет в Черно море, както и регионите на ECO и LAS.

Форумът бе предшестван от специална гала вечеря на 22 ноември 2016 г., на  която се отбеляза и петнадесетия юбилей на BSEC-URTA.

По време на двудневното посещение бяха проведени множество работни срещи, в това число среща между председателя на Съюза на международните превозвачи г-н Ангел Траков, изпълнителния директор г-н Йордан Арабаджиев и г-н Умберто де Прето – Генерален секретар на Световната организация за автомобилен транспорт (IRU), както и срещи между юристи, практикуващи в областта в транспортното право.

На срещата, проведена между председателя на Съюза на международните превозвачи г-н Ангел Траков и президента на Асоциацията на автомобилните превозвачи (UND), Република Турция  г-н Четин Нуоглу, бяха обсъдени двустранните отношения между двете организации, както и бъдещи проекти за сътрудничество между двете страни.

Изпълнителният директор на Съюза на международните превозвачи г-н Йордан Арабаджиев и изпълнителният директор на Асоциацията на автомобилните превозвачи г-н Фатих Шенер обсъдиха актуални проблеми в транспортния сектор, отнасящи се до двете страни, включително и обстановката по ГКПП на двете държави.

20161122_191135_resized 20161123_093413_resized 20161123_093507_resized-2 20161123_094748_resized